Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

PS1 hry a přehrávání na PS2

Vše o problematice software ...

Moderátoři: futyori, Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod skrblik v 26 bře 2010, 17:13

Vypnuto... Momentálně v C902 splepuju video a pak ho nahraju na Youtube. Je tam všechno krásně vidět - teda spíše slyšet... :?

edit: zde je slíbené video... omluvte kvalitu... :-(
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://www.youtube.com/watch?v=yNCS_6_XCk4

edit smindek: 2 príspevky v spojené v jeden. Používaj funkciu UPRAVIT. Linky mimo fora dávaj nabudúce do CODE.
skrblik
Rookie
Rookie

Hotovost: 798.95 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod Nanaki v 26 bře 2010, 18:40

U těch originálů ti prokluzují disky. I palenky sice ne, ale evidentně to v pořádku není. Mě dělal PS2 podobné věci a zanedlouho zmrtvěl úplně. Výměna komplet mechaniky (ne jen optiky) by asi pomohla, ale jestli díly seženě, to nevím. Spíš bych řekl, že ne. IMO bych koupil novou konzoli, pokud máš peníze.
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Hotovost: 60,636.50 PSM
Dostal poděkování: 48 krát

Příspěvekod skrblik v 26 bře 2010, 22:37

Takže výměna mechaniky + optiky? Laser by měl být v pořádku, ten chlápek říkal že je v dobrym stavu...
A jako novou konzoli... Jako peníze bych na ní ''posbíral'', ale dalších 800,- za čip... Navíc SLIMky čipovat je dle ohlasů celkem hazard, kvůli pasivnímu chladiči... ??? :(
skrblik
Rookie
Rookie

Příspěvekod jajka v 27 bře 2010, 10:48

Po zhliadnutí tohto videa som si spomenul na ten istý problém ako máš ty.
Robilo mi to presne to isté pri hre Crash Bandicoot (originalka) a to som mal úplne novú konzolu SCPH-50004.
Iné hry na originálkach som neskúšal ale problém som vyriešil tým, že som si hry stiahol s netu a vypálil na cd.
Vystriedal som viacero značie a osvedčila sa mi len Verbatim a tiež nie hocijaký. Musel byť s označením SuperAzo.
Vypaloval som iba cez alcohol a v mieste, kde sa zadáva formát, tak som dával zakaždým vlastný. Ak mám hru na cd, odvtedy pálim len na uvedenú typu cd a všetky, opakujem všetky hry mi frčali a išli tak tichúčko ako DVD a niektoré mám vypalené aj 5 rokov a idú ako nové.
Kupoval som presne tento typ:Obrázek
Napríklad znamý ma slimku a jemu bralo aj verbatimi tie biele, ktoré su spominane a vyfotené už v predošlých príspevkoch. Ja ked som dal toto cd do mojej FAT-ky nefungovalo to. Išlo to presne tak, ako je na tom videu.
Skús moju verziu a uvidíš. Neviem či ešte sa predávaju tie Verbatimi ale to si ľahko zistíš.....
TV: SAMSUNG LE40A756
PS2/SCPH-50004 /120GB HDD Seagate, 2x dualshock Hrám: Ratchet and Clank 2-* vratil som sa k tomu aby som dohral všetky skill point-y
PSP/1003K/firmware: 5.50 Gen D3 Hrám: Quadrax 1
PS3 Slim 160GB
Hrám: VirtuaTennis 4
jajka
Loyal User
Loyal User

Hotovost: 26,848.59 PSM
Dostal poděkování: 14 krát

Příspěvekod skrblik v 27 bře 2010, 11:22

Hele, díky moc! Jedu jich pár pokusných koupit. A na vypalování mi doporučíš Alcohol? S tím u mě byly už jednou problémy, neb to chce stahovat někde licence (na moje občasné pálení nebudu kupovat) a pak mi to nešlo odinstalovat a totálně mi to ro*e*ra*o Windows... Postačí IMGburn? Díííky moc! :-) 8)
UPDATE: A ještě mi prosím poraď jakou rychlostí pálit? Díky :-) Tyhle CDčka mají ještě v Datartu :-)
skrblik
Rookie
Rookie

Příspěvekod jajka v 27 bře 2010, 18:36

...no neviem, skús to aj s ImgBurn. Tento program nepoužívam, využil som ho len na hru God Of War lebo bol doporučovaný pre túto hru.
Ale späť k veci. Ja používam na vypaľovanie hier iba Alcohol a nemal som problémy. Teraz nie som doma ale zajtra k večeru sem mrkni a napíšem ti presnú verziu ktorú používam ja a môžeš si ju stiahnuť s webu alebo ak by to išlo poslal by som ti ju na poštu aj s krekom alebo si skús nejakú pohľadať, myslím, že aj tu na fóre niečo je. Na vypaľovanie som používal pri uvedených cd-čkach pokiaľ ma pamäť neklame štvorkovú rýchlosť ale niesom si istý.
TV: SAMSUNG LE40A756
PS2/SCPH-50004 /120GB HDD Seagate, 2x dualshock Hrám: Ratchet and Clank 2-* vratil som sa k tomu aby som dohral všetky skill point-y
PSP/1003K/firmware: 5.50 Gen D3 Hrám: Quadrax 1
PS3 Slim 160GB
Hrám: VirtuaTennis 4

jajka dostal poděkování od:
skrblik
jajka
Loyal User
Loyal User

Hotovost: 26,848.59 PSM

Příspěvekod skrblik v 28 bře 2010, 08:23

ok, díky fakt moc, rychlost 4x... dneska zajedu buynout ty disky a když to nepude, ozvu se s tim alcoholem :-) díky moc :-)
skrblik
Rookie
Rookie

Příspěvekod skrblik v 31 bře 2010, 14:07

takže, sehnal jsem pouze tyhle - AZO, neb Super AZO se už asi fakt neprodávají... jdu pálit v IMGburnu 4x, písnu jak jsem dopadl!

Obrázek

UPDATE: Ne, na CDčkách nezáleží koukám... Efekt stejný jako u těch potisknutelných... Už mě napadá jen že to je čipem, jinak nevim... :-/
skrblik
Rookie
Rookie

Příspěvekod KRoman47 v 29 dub 2010, 08:33

Četl jsem tu někde, že Tekken 3 z PS1 je asi problém spustit pálený na PS2 (i na PSX?), nebyl by tu někdo, komu šel, nebo kdo by mi poradil, který stáhnout? Mám 3 verze, jednu bez hudby i videí, ta mi jde v emulátoru, ale vše je hned odemčený, pak verzi s videi bez hudby(v emulátoru se při poražení bosse sekne) a na konec verzi s videi i hudbou(v emulátoru běží pořád zpomaleně) a ta jediná mi v PS2 vyhodila aspoň úvodní logo Namco, ale dál už nic. Konzoli mám úplně novou 90004 s čipem Modbo 750 s jádrem Matrix Infinity 1.99 a dělá to úplně to stejný, jako na starý 50004.
PS2 SCPH-90004 + MODBO 750
KRoman47
Ordinary User
Ordinary User

Hotovost: 5,960.05 PSM

Příspěvekod ondrero v 19 říj 2010, 08:18

Zdravím x let jsem měl PS 1 a asi před 2 lety přestal fungovat.Já to ale neřešil páč jsme si stáhl emulátor na PC a hraju vesele svoje srdcovky dál:-).Jenže k věci....Chci si zabudovat PS 2 do auta k audio sestavě a rád bych na něm hrál i PSX hry.
Co všechno k tomu budu potřebovat a kde seženu?Chtěl bych vše nové a né z druhé ruky.Tedy s konzolí nebude problém.Za ty prachy si můžu koupit třeba 3,ale kde seženu čip a jaký potřebuju aby mi šly psx hry?
Mam rád starý hry....mají svoje kouzlo....na mobilu hraju staré NES hry:-)...
ondrero
Rookie
Rookie

Hotovost: 446.15 PSM

Příspěvekod MoMo v 24 říj 2010, 20:48

100% souhlasím s tím, že starší hry mají svoje kouzlo. Protože už PS1 nemám, ale her stále dost, tak si je konvertuji na PSP.
Co se týká PS2, tak není přeci problém koupit novou PS2 již se zabudovaným kvalitním chipem, (třeba Modbo, nebo Mars) který přehraje všechno, včetně PS1 her samozřejmě. "Google" řeší (téměř) každý problém.
MoMo
Moderátor
Moderátor

Hotovost: 275,312.42 PSM
Medaile: 1
Medaila za pomoc PlayStation (1)
Dostal poděkování: 71 krát

Příspěvekod DaxterTiny v 25 úno 2011, 20:30

Fakt je, že vypálit některé hry pro PSone tak aby běželi na očipované PS2 je u některých titulů skutečná alchymie a tvrdý boj vhodný jen pro velké fanoušky. Já se cca. jednou za rok pustím do revize mých důležitých PSone titulů - koupím dostatečnou zásobu CD (z nihž posléze spousta bohužel skončí jako tácek), zkouknu co se za ten rok událo na PSone fórech a jdu na to. Kombinací CloneCD, Alcoholu 120%, ImgBurn, patchů z ConsoleCopyWorld, různých vypalovacích rychlostí a hlavně velké dávky trpělivosti jdou vyčarovat divy a málokterá hra takovému tlaku odolá. Ovšem stále mám několit titulů, které rozjetí na očipované PS2 tvrdošíjně odmítají. Především jde o hry od Capcomu, z jeho portfolia se mi podařilo rozjet jenom patchnutou PAL verzi Dino Crisis a NTSC (neupravenou) Breath of Fire III.U všech jiných se nedostanu za logo PlayStationu. To rozhodně není jenom můj problém, na netu jsem našel spoustu dalších zoufalců, ale nikdo jim dodnes nedal pořádnou odpověď jak ty hry rozjet. Některým u živatelům prý pomohl BreakerPro se svými schopnostmi na vypnutí ochrany (Anti-mod killer, Ani-AR killer), ale mě v tomto vůbec nepomáhá. Mám ho ovšem moc rád pro jeho schopnost převodu NTSC hry do PAL, krásně při tom vycentruje či rozšíří obraz u všech NTSC her co jsem zkoušel. Pokud totiž pustím jakoukoliv NTSC PSone hru tak mám v dolní polovině obrazovky velký a nehezký černý pruh a to mi BreakerPro efektně vyřešil.

Seznam her, které se mi zatím nepodařilo v PS2 rozjet:

1) Resident Evil 1-3 - Přes ně opravdu nejede vlak, ať pálím PAL či NTSC, s patchy či bez, přes logo PlayStationu se nedostanu.

2) Dino Crisis 2 - Nejde PAL ani NTSC (jednička jde, viz. výše)

3) Breath of Fire IV - Nejde PAL ani NTSC (trojka jde, viz. výše)

4) MediEvil - Nerozjedu PAL ani NTSC (dvojku v NTSC rozjedu, v PALu ne). Velké naděje mi dával nějaký user na snesorama.us, který před cca. dvěma roky také nemohl najít plně funkční verzi a sám si upravil PAL verzi a tvrdí že je 100% funkční. Jenže mě nechodí ani ta, opět se nedostanu přes logo PlayStation

5) Tomb Raider - Tomb Raideři 2-5 chodí v pohodě, jednička se také spustí, ale že když zmáčknu ve hře START pro vyvolání inventáře tak se hra zasekne.

No, jinak musím konstatovat že u shánění a hraní PSone her je největším nepřítelem nekvalita pořízených kopií. Všude po fórech se válí spousta nekvalitně udělaných Image souborů, které jsou prostě a jednoduše vadné. Většinou se to pozná tím že se sekají FMV videa či se hra se zasekává v ingame přechodech a většinou vůbec nejde dohrát (děje se to v emulátorech a samozřejmě i tuplem v konzoli) Je to dost hrůza že člověk pokud danou hru nejlépe nedohraje tak neví jestli má vlastně dobrou kopii nebo ne. Například i u takové pecky jako je Final Fantasy IX bylo téměř nadlidským úkolem sehnat všechna herní 4 CD, která půjdou dohrát do konce (velké díky uživateli Plazer).

Takže byl bych rád pokud jsou ještě nějací nadšenci, kteří sbírají PSone hry a hrají je na PS2, aby se podělili o své zkušenosti (např. s rozchozením různých problémových titulů). Přínosné je říci, která konkrétní kopie to byla a v jakém programu byla vypálena aby byla funkční.

DaxterTiny dostal poděkování od:
Plazer
DaxterTiny
Rookie
Rookie

Hotovost: 769.80 PSM
Dostal poděkování: 1 krát

Příspěvekod MoMo v 26 úno 2011, 22:27

Vůbec teď nevím, jestli někomu, nebo něčemu pomůžu, ale vyjádřit se musím.
Já jsem si kopie PS1 her dělal vždycky sám a bylo mi jedno, jestli z originálu, nebo staženého "image", nebo už z kopie "placky". Snad v 99 % jsem je dělal v Clone CD. Je pravda, že jsem "profil" pro vytvoření i vypálení "image" měl upravený.
Všechno mi vždycky fungovalo, jak na PS1 (s chipem 580), tak i na PS2 (50004 s chipem Sniper 2). Jedna hra se mi ale na PS2 nerozjela. Byl to "Eagle One - Harrier Attack" Na PS1 v pohodě, ale na PS2 "ani ťuk". Byla to tahle verze: post89826.html#p89826
Bohužel link je už v současnosti mrtvý.
Myslím si (ale není to dogma), že je to tím, že ta hra není jen "obyčejná kopie", ale je "cracknutá". Nic zvláštního, jen se někdo chtěl pochlubit a mezi "startovací" obrazovky vložil jednu navíc. Obrázek se svým logem: "Bad Amiga Dominators"
tuhle obrazovku moje PS2 nikdy "nepřejela" a zůstala "viset". Po ní má naskočit výběr verze: X for PAL, O for NTSC.
Když jsem si po čase chtěl znovu zahrát a tutéž verzi jsem "překonvertoval" pro PSP, tak mi běžela perfektně.
Jak jsem již napsal na začátku, nevím jestli to někomu, nebo něčemu pomůže, ale tohle jsou mé zkušenosti z PS1 kopiemi přehrávanými na PS2.
MoMo
Moderátor
Moderátor

Hotovost: 275,312.42 PSM
Medaile: 1
Medaila za pomoc PlayStation (1)
Dostal poděkování: 71 krát

Příspěvekod kozubik88 v 07 bře 2011, 19:42

Dobrý podvečer, poslední dobou mám problém s ps2. Když hraju psx hru tak se mi zaměňují zvuky. Nejvíc je to poznat u 2 mých posledních her.
To jsou 007: Tomorrow never dies - v menu a občas i ve hře jsou naprosto jiné zvuky (např. místo kliknutí v menu je nějaký kec nebo zvuk výbuchu apod.)
Medal of honor - Tam když seberu nějakou lékárničku tak to udělá naprosto jiný zvuk než má, a např. když střílím z těžkého kulometu (připevněného) tak neslyším nic.
Obě hry jedou v emulátoru bez problémů (žádné problémy se zvukem). Nevíte čím by to mohlo být? Jinak pálím v IMG burnu
PS2 77004- 1×Dualshock2 Sony, 1×Dualshock Trust PS2/USB, 32 MB MAX PS2 MC, 1 MB Logic 3 PSX MC, Swap Magic 3.8 CODER, HALDA HER ;)...
kozubik88
Ordinary User
Ordinary User

Hotovost: 2,822.60 PSM

Předchozí

Zpět na PS2: Software