Obsah fóra
XBOX 360 news: Metal Gear Solid HD Collection; NeverDead; SoulCalibur V; Final Fantasy XIII-2...        Wii news: Spaghetti Western Shooter...        PS3 news: Final Fantasy XIII-2...

Všeobecné informace

Jakou televizi k PS3 poraďte !!!

Diskuse o hardware ze světa PS3 a o konzoli samotné ...

Moderátoři: Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod Nanaki v 30 říj 2007, 23:50

OK, s GT5 jsem se seknul. I když já nepsal Prolog, já psal GT5.

Ale nemusíš mě učit základy, 720p je víc, než 1080i, jen moc nechápu, proč to vlastně píšeš...

Také by mě zajímalo, kde přesně jsem psal, že bude každá hra v 1080p ?
Nanaki
Veterán fóra
Veterán fóra

Hotovost: 59,636.50 PSM
Dostal poděkování: 47 krát

Příspěvekod 5h1nj1 v 31 říj 2007, 09:05

Pratele, nezijte v minulosti. Budoucnost je v HD a TV si bezne clovek nekupuje na par mesicu, ale prave na par let do te budoucnosti. Hry v HD (ta jistota, ze konzole full HD hry nezvladne je docela zarazejici, leda bys mel vesteckou kouli), filmy v HD (uz dnes se u nas prodavaji HD filmy, co teprve za rok-dva), obraz z PC samozrejme take vyuzije vysoke rozliseni, na tomhle bych asi nesetril. Btw, nikdo netvrdi, ze to musi byt nutne full HD LCD. Full HD plasma taky neni k zahozeni. :)
5h1nj1
VIP
VIP

Hotovost: 0.00 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod Tarko v 31 říj 2007, 09:39

PS3 dokaze zobrazovat hry vo full HD 1920x1080 a high detailoch, ale iba arenove hry. Ja si myslim po porovnavani roznych hardverov na PC a benchmarky najnovsich hier s hardverom PS3, ze konzola nemoze stihat nejake hry v najvyssich detailoch. Pri full HD budu musiet byt hry korigovane znizenim detailov, chudsim prostredim atd. Alebo bude uvedene pri hre 1080p a hra bude mat len rozlisenie 1280x1080 napr. ako GT5 Prologue, v ktorom su stromy a divaci dokonca len 2D. Pocitajme s tym, ze konzola bude na trhu nejakych 7 rokov ako PS2 a hardver na PC a hry budu o 3 roky o triedu vyssie. Takze hry vo full HD 1920x1080 a najvyssich detailoch mozeme tak ratat iba na Playstation 4.

edit: A este k tvojmu nazoru "do buducna". Momentalne velmi nevyuzijes TV s full HD. A kupovat teraz TV za ca. 50 000 mi pripada dost neefektivne kedze sa da kupit TV s klasickym rozlisenim 1366x768 za polovicnu cenu, napr. o 3 roky budu v tejto cene TV s full HD a ktovie ake budu este k tomu nove technologie. Ked si to spocitas tak za rovnaku cenu mozes mat behom ca. troch rokov 2 TV a nielen jeden.
Tarko
Loyal User
Loyal User

Příspěvekod 5h1nj1 v 31 říj 2007, 13:12

Promin, ale nesmyslne motas nekolik veci dohromady (horizontalni rozliseni, PC hardware, uroven detailu...). Mel jsem dojem, ze jsme se bavili o TV. Moznosti konzole, rekl bych, trochu podcenujes. V pocatcich PS2 se nikomu ani nesnilo, ze to bude zvladat veci, ktere umi naprosto stejny HW dnes. S PS3 to muze byt stejne. Unifikovany HW je mocna zbran. Ale o to ani tolik nejde (to jen k tomu tvemu vesteni bez pevnych podkladu). Kvalitni TV s metrovou uhloprickou a rozlisenim 1366x768 dostanu za 30k, stejne kvalitni a stejne velikou TV s full hd dostanu za zhruba 40k, nejde brat v potaz jen rozliseni, pristroje maji i jine kvality. ;) A nevim, jak vy ostatni, mozna se tady osklive mylim, ale ja si rozhodne nekupuji TV na 3 roky, ta proste musi vydrzet mnohem dele. Ale ani to neni natolik podstatne, protoze HD rozhodne vyuziji uz dnes. Krome obrazu z konzole (hry+blu-ray filmy) je to obraz z PC, ze ktereho se da pustit vpravde cokoliv a HD neni zadna vyjimka. At uz jde o fotografie, ktere na velke obrazovce/rozliseni vypadaji opravdu jinak, nez na malem monitoru, tak video ve full HD kvalite, ktere, co si budem povidat, neni na internetu dnes nic zvlastniho. Uvedomuji si, ze spousta lidi zaspala dobu a je jim to jedno, prkotina jako HD zobrazeni je nezajima a nepidi se po tom, to chapu. Ale pausalne tvrdit, ze full HD zobrazovac dnes nikdo nevyuzije je, s prominutim, hloupost.
Rozhodne full HD TV nikomu nasilim necpu, to nemam rad, ale stejne tak nemam rad, kdyz mne nekdo cpe, jak je koupe full HD nesmyslna. ;)
5h1nj1
VIP
VIP

Příspěvekod Luckyboj v 31 říj 2007, 14:59

max.pain88 píše:SONY KDL-40W2000 a co ta odezva 8ms no ja nevim ale hraní je hrani ale budeš taky na to koukat na tv 750x576 a dvd to samé podle mně ju full hd na nic ja mam plazmu 107cm a je to gut ale lcd je samo na hraní lepší to neberu ale na dvd a tv rozhodně plazma to už je znamo lepší černá a více barev

8ms tak to je tezka pohoda bez problemu!!na DVD koukam taky ve vysokem rozliseni!hmm vcem je lepsi plasma na koukani DVD???vice barev??
Luckyboj
Beginner
Beginner

Hotovost: 1,053.25 PSM

Příspěvekod Tarko v 31 říj 2007, 16:48

to 5h1nj1: Ja netvrdim, ze TV s full HD je nanic. Ale k PS3 uplne staci obycajna LCD alebo plazma, pretoze vacsinu hier PS3 aj tak nezvladne v skutocnom full HD 1080p, ale iba 720p. Takze je zbytocne kupovat iba k PS3 drahsi TV s full HD, ina vec je ak chce niekto vyuzivat TV na BD filmy alebo ako monitor k PC. PS3 ma svoje hranice, ktore bude mat minimalne 7 rokov a hardver na PC bude mat uz o 3 roky minimalne raz taky vykon. PS2 bolo v zaciatkoch spickove ale uz po siedmych rokoch to na hardver z PC zdaleka nema (rozlisenie, antialiasing, pixel shader a ine). A je to logicke lebo vyvoj a vyskum ide dopredu. A kupovat dnes TV s full HD, aby som ho naplno vyuzil o nejake 3 roky tak to nedava zmysel. O 3 roky budu mozno ine technologie napr. OLED obrazovky.
A kludne si moze, kto ma na to, kupit si TV s full HD aj za 100 000 korun, to nikto nikomu nezakazuje.

EDIT: A este, aj vyvojari podcenuju vykon PS3. Polyphony Digital tiez vedia asi kde ma PS3 hranice, inak by v hre GT5 Prologue nedali 2D stromy a 2D divakov a maximalne rozlisenie 1280x1080.
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://img160.imageshack.us/img160/2105/gt501cd3.png
http://img98.imageshack.us/img98/3343/p1030300iv8.jpg
Tarko
Loyal User
Loyal User

Příspěvekod 5h1nj1 v 31 říj 2007, 18:06

Moc nerozumim tomu, proc to porad stacis na PC versus konzole. O_o To s diskutovanou problematikou nema nic spolecneho a odmitam jakoukoliv diskuzi na toto tema, protoze uz se to probiralo vsude milionkrat a ukazalo se, ze lide proste nechapou, ze je nesmysl takove prime srovnani vubec delat a neustale tasi ty same, stokrat omlete s nesmyslne argumenty (at uz jde o jakoukoliv stranu). ;)
Jinak uz asi vsechny pro a proti byly receny. PS3 vyuzije v nekterych pripadech full HD, v jinych ne. Velmi pravdepodobne to v blizke budoucnosti bude inklinovat spise k vyssimu rozliseni, stejne jako v ostatnich oblastech (TV, film, PC zobrazovace...). Kdo tomu neveri, nebo je mu to jedno, klidne si vystaci "jen" s HD ready TV. My, technoidi, na tom jsme holt jinak. :D
Btw, vyvojari nepodcenuji vykon PS3, vyvojari neumeji na PS3 programovat, stejne jako to neumeli ze zacatku na PS2. A jestli bude vic takovych jednostrannych kriklounu typu Gabea Newella, tak to nebudou umet jeste dlouho. :) Stejne o vsem nakonec rozhodne trh.
5h1nj1
VIP
VIP

Příspěvekod Tarko v 31 říj 2007, 18:25

Ja som odpovedal na nazov topicu "Jakou televizi k PS3 poradte", tak som vyjadril svoj nazor. Inak TV s velkymi obrazovkami a s full HD su este dnes vybornymi pozieracmi elektriny, takze dakujem, neprosim. To plati aj s terajsou PS3, ze je dost narocna na spotrebu elektriny. Treba si asi pockat na novsie modely vyrobene novsimi technologiami a tym znizenie spotreby energie. Navyse este ani hry nie su dostatocne na vyber. Takze nie je kde sa ponahlat s PS3 a k tomu TV s full HD.
Tarko
Loyal User
Loyal User

Příspěvekod max.pain88 v 31 říj 2007, 21:17

Luckyboj píše:
max.pain88 píše:SONY KDL-40W2000 a co ta odezva 8ms no ja nevim ale hraní je hrani ale budeš taky na to koukat na tv 750x576 a dvd to samé podle mně ju full hd na nic ja mam plazmu 107cm a je to gut ale lcd je samo na hraní lepší to neberu ale na dvd a tv rozhodně plazma to už je znamo lepší černá a více barev

8ms tak to je tezka pohoda bez problemu!!na DVD koukam taky ve vysokem rozliseni!hmm vcem je lepsi plasma na koukani DVD???vice barev??
Plazmá má níce barev to je známo a samo lepčí černou dneska když pujdeš do krámu tak ti většinou doporučej na dvd a tv příjem plazmu.Můj přípat šel jsem koupit lcd samsung 116cm 1920x1080 když jsem prodavači řekl co chci tak na mě koukal jak na blázna že nahraní ps3 je to blbost 6ms zpoždění rozlišení též na prd protože dvd 720x576 to je o dost malo pro 1920x1080 a dvd s kompresí i malou špatnej obraz byl jsem i jinde a furt to samé tak jsem ani nepochopil jak mužou v datartu nebo jinde vůbec nějaké lcd prodat.
max.pain88
Common User
Common User

Hotovost: 1,327.95 PSM
Dostal poděkování: 3 krát

Příspěvekod Luckyboj v 31 říj 2007, 21:51

max.pain88 píše:
Luckyboj píše:

Plazmá má níce barev to je známo a samo lepčí černou dneska když pujdeš do krámu tak ti většinou doporučej na dvd a tv příjem plazmu.Můj přípat šel jsem koupit lcd samsung 116cm 1920x1080 když jsem prodavači řekl co chci tak na mě koukal jak na blázna že nahraní ps3 je to blbost 6ms zpoždění rozlišení též na prd protože dvd 720x576 to je o dost malo pro 1920x1080 a dvd s kompresí i malou špatnej obraz byl jsem i jinde a furt to samé tak jsem ani nepochopil jak mužou v datartu nebo jinde vůbec nějaké lcd prodat.

6ms zpozdeni???haha tak to je k smichu,bych tel poznat toho pradavace!uz vidim jak pozna tech 6ms!hmm ja zadnej spatnej obraz nemam co se tyce DVD?ale podle toho co rikas tak sem jedinej!
Luckyboj
Beginner
Beginner

Hotovost: 1,053.25 PSM

Příspěvekod max.pain88 v 31 říj 2007, 23:48

Luckyboj píše:
max.pain88 píše:
Luckyboj píše:

6ms zpozdeni???haha tak to je k smichu,bych tel poznat toho pradavace!uz vidim jak pozna tech 6ms!hmm ja zadnej spatnej obraz nemam co se tyce DVD?ale podle toho co rikas tak sem jedinej!
ja jenom k těm 6ms to samo neni pevné muže se natáhnou až 3x ale ja to fakt nevidím samo mně tam ps3 nenechali zapojit tak jsem to nemohl vyskoušet jak to vypadá při hraní.Ještě jakou máš velikost tv protože u malejch tv lcd to neni tolik vidět
max.pain88
Common User
Common User

Hotovost: 1,327.95 PSM
Dostal poděkování: 3 krát

Příspěvekod 5h1nj1 v 01 lis 2007, 10:23

Na Tarkuv posledni prispevek uz ani reagovat nebudu, proste jen hleda malicherne duvody "proc ne", ignoruje "proc ano" a neni to k rozumne diskuzi, prestoze to tak ze zacatku skoro vypadalo. :D
Ale panove, chtel jsem vas poprosit: Zanechte toho nekonecneho a zbytecneho citovani prispevku! Prodluzujete a zneprehlednuete thread.
Btw, pana z Datartu bych poslal nekam a sel ke konkurenci. ;)
5h1nj1
VIP
VIP

Příspěvekod Tarko v 01 lis 2007, 12:43

Takze zhrniem to, aby si rozumel mojmu nazoru. Ja nie som proti TV s full HD. Ale iba cisto pre hry na PS3 je zbytocne kupovat full HD TV. To TV stoji viac ako HD ready TV a aj tak PS3 nezvladne vacsinu hier v skutocnom full HD 1920x1080 (len arenove hry ako je futbal, hokej, basket atd. a hry typu Tekken). A kupovat full HD TV aby som hral hry v maximalnom rozliseni 1280x1080 tak to potom staci 720p 1280x720, na ktore postacuje HD ready TV.
Kazdy si moze kupit co len chce a co mu penazenka dovoli. Kludne aj nejaky 103 palcovy plazmovy TV full HD napr. Panasonic TH-103PF9EK so spotrebou 1500W . Dufam, ze si uz porozumel mojmu nazoru :D
Tarko
Loyal User
Loyal User

Příspěvekod Daxter v 01 lis 2007, 13:58

max.pain88:
ty si presne typ zakaznika ktoreho potrebuju predavaci. Ty prides do obchodu z nejakou predstavou o vyrobku a on obrati tvoj nazor o 360 stupnov a kupis coho on sa potrebuje zbavit zo skladovych zasob. Zapametaj si jednu vec 98% predavacov ked chce predat vyrobok, tak ti narozprava take haluze a natlaci take kalerabos do hlavy, ze az !!!

Tarko:
nic proti tebe , ale z tvojich prispevkov strasne citim 2 veci : 1. bud nemas peniaze na top technologie Full HD alebo PS3 a za 2. strasnu skepsiu s negativizmus proti PS3 , uz vies co PS3 zvladne a co nie. Myslis si ze napriklad fanusik NHL ,alebo TEKKEN si nemoze vychutnat hru vo Full HD ??? Z tvojim pristupom by sme maly doma este vsetci orchestrion, alebo gramofon na kluku :wink: Dufam ze sa neurazis , ber to z humorom :wink: PEACE
Konzole: PS2 SCPH-39004 , PS3 60GB , XB360 Arcade 20GB
Handhelds: DS Lite
TV: Samsung 37M87BD Full HD 1080p
Audio: Onkyo TX-SR 600E , JAMO 2x100W
Hrajem: PS3: Heavenly Sword - XB360: Batman - Arkham Asylum - DS Lite: Dragon Sword
Daxter
VIP
VIP

Hotovost: 133.50 PSM
Dostal poděkování: 7 krát

Příspěvekod Tarko v 01 lis 2007, 14:50

Na hranie hier z PS3 je zbytocne full HD TV. A preco? To som uz pisal!
A napisal som aj to, ze si moze kto chce co chce kupit podla penazenky. To je take tazke pochopit co som pisal? Necitate vsetko?
Ja som velky fanusik zn. Playstation cize aj PS3, ale aj PS3 ma nejake hranice vykonu! To nie je bezhranicna technologia, to si uvedomte. Nezvladne vsetko vo full HD 1920x1080! Dufam, ze pochopis, ze napr. GT5 Prologue je v maximalnom rozliseni 1280x1080 s AA 2x, tak potom staci rozlisenie 720p 1280x720 s AA 4x a na to postacuje HD ready TV! Takze uplne ale uplne staci na hry TV HD ready!
A vysvetli mi naco je treba teraz davat viac financii na nieco, ked to aj tak momentalne naplno nevyuzijes a o 1-2 roky ta tvoja top technologia full HD bude o polovicu lacnejsia ako je teraz (moje skusenosti s pohybom cien po urcitom case). Cize polopate priklad: Teraz kupim HD Ready TV za 25 000 korun o dva roky kupim za 25 000 korun full HD TV. Teraz kupis za 50 000 korun full HD TV. Z toho vyplyva, ze ja budem mat behom dvoch rokov 2 TV (jeden s top technologiou full HD :D ) a ty za tu istu cenu iba jeden! Dobre, co? :D
Tarko
Loyal User
Loyal User

PředchozíDalší

Zpět na PS3: Hardware