Obsah fóra
XBOX 360 news: Dirt Showdown; Men In Black: Alien Crisis; Dragon's Dogma; Max Payne 3...        PS2 news: Major League Baseball 2K12        PS3 news: Silent Hill Downpour, FIFA Street...

Všeobecné informace

Problém s dobíjecí stanicí ovladače

Moderátoři: Super MOD, Moderátoři

Příspěvekod Thor84 v 02 pro 2011, 20:12

Ahoj všem,

prosím o pomoc. Koupil jsem novou dobíjecí stanici k ovladači. Zapnul jsem do USB v xBoxu a do ovladače. Vše v pořádku, hraji s kabelem. Ale jak ho odpojím, ovladač se vypne, to znamená, že asi nenabijí a jede pouze z jaké ho si zroje. Vůbec tomu nerozumím. Musí se snad něco v nastavení nastavit? Nebo kde by mohla bát chyba? Ještě podotknu, že kontrolka na dobíjecí stani nesvítí. Viz. foto.

Děkuji za radu
Obrázek
Thor84
Beginner
Beginner

Hotovost: 2,552.85 PSM
Dostal poděkování: 0 krát

Příspěvekod MoMo v 02 pro 2011, 20:54

Záleží na tom, jakou máš v ovladači baterii. Jestli tam nemáš originál akumulátor, ale jen battery case na dvě "tužkovky" tak to nabíjet nemůže.
Nejspíš sis koupil jen "charge cable" jako je třeba tady:
Kód: Vybrat vše  [Otestovat Linky]
http://www.playcentrum.cz/play-and-charge-cable-xbox-360-774401.htm

místo "play and charge kitu":
http://www.playcentrum.cz/play-and-charge-kit-black-xbox-360-485602.htm
MoMo
Moderátor
Moderátor

Hotovost: 275,312.42 PSM
Medaile: 1
Medaila za pomoc PlayStation (1)
Dostal poděkování: 71 krát

Příspěvekod Thor84 v 02 pro 2011, 21:03

Právě to dobíjení je i s baterií, tu jsem tam také dal :-). Co by s tím mohlo být? Nevíš?
Thor84
Beginner
Beginner

Příspěvekod MoMo v 02 pro 2011, 21:11

1) Tak teď jsi mne předběhl dřív, než jsem to "editnul".
2) Momentálně netušim, protože já jedu na Tužkové aku a dobíjím v externí nabíječce.
Protože se taky na to samé chystám, tak budu muset něco pohledat. Mám x360 teprve chvíli, takže taky všechno ještě nevim. Třeba se chytne někdo zkušenější.
Zkusil jsi všechny USB? Může to být i tam.
MoMo
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Thor84 v 02 pro 2011, 21:19

Naprosto přesně jsi to odhadnul. Koupil jsem to první:
http://www.playcentrum.cz/play-and-charge-cable-xbox-360-774401.htm.
Neměl jsem tucha že je variant více. Takže jsem asi vyhodil 300? Nebo tím nabiju ty nabíjecí baterie?
warning   Upozornenie/Warning
EDIT MoMo: Upravený příspěvek. Linky patří do "code"
Thor84
Beginner
Beginner

Příspěvekod MoMo v 02 pro 2011, 21:33

No a jsme "doma". Nabíjet lze pouze originál akumulátor. Když vyndáš ten "battery case" tak na ovladači v prostoru pro baterii, zhruba uprostřed jsou čtyři kontakty. Ty jsou tam právě pro ten origo akumulátor.
MoMo
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Thor84 v 02 pro 2011, 22:28

Ten já mám, ale pravděpodobně to nebude origo. I když to tak vypadá. Teď vůbec nevím, co mám dělat kurňa :x :cry:
Thor84
Beginner
Beginner

Příspěvekod MoMo v 02 pro 2011, 23:00

Kontakty na akumulátoru a ovladači souhlasí? Jestli ano, tak by to mělo "makat". Po připojení kabelu se musí rozsvítit červená kontrolka na kabelu, to znamená, že nabíjí. Když je nabito kontrolka je zelená. Jestli při nabíjení hraješ hru, může se stát, že vybíjení je rychlejší, než nabíjení, obzvlášť když jsou zapnuté vibrace. Takže ovladač je pouze napájen z konzole po kabelu, ale aku. se nenabíjí. nabíjení trvá celkem dlouho, ale přesný čas nevím. Zapoj to, ale nehraj a zkus všechny USB.
Může se stát i to, že to jde jen v některém, ale to by znamenalo poruchu konzole. Můžeš zkusit i nabíjení z jiného přístroje, třeba z PC. Víc ti zatím asi neporadím.
MoMo
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Thor84 v 02 pro 2011, 23:54

No ono to problikne jen zeleně a nic se neděje, to mě právě se.e, to , že nevím kde je chyba :(
Thor84
Beginner
Beginner

Příspěvekod tombkiller v 19 dub 2012, 08:19

Mám taky problém s tímto setem play and charge kit.Jednou se mi to dobilo dobře a baterie vydržela cc14 dní a podruhé už to nešlo skoro vůbec tak jsem myslel že bude baterie ko,tak jsem koupil novou a taky po prvé se to nabilo dobře a nějaký čas to vydrželo ale jak jsem to chtěl dobýt po druhé protože byla baterka vybitá tak pořád rožnutá kontrolka zeleně a samozřejmě se nenabíjí.Taky nevím co s tím.
tombkiller
Rookie
Rookie

Hotovost: 9,995.66 PSM

Příspěvekod MoMo v 19 dub 2012, 23:50

Nevím jestli vás to uklidní, to asi ne, ale s Play And Charge kitem má problémy hodně jeho majitelů. Vzhledem k tomu, že mám dost zkušeností s nabíjením mnoho typů akumulátorů různými "nabíječkami", dovolím si tvrdit, že vím kde je příčina a proč to "zlobí". Technický popis tohoto problému, ale hodně překračuje rámec tohoto fóra a vysvětlování by zabralo hodně textu a Vašeho času. (Kdyby kdokoli chtěl, napište mi PM a já dotyčnému problematiku nabíjení podrobně vysvětlím.)
Majitelům Play And Charge kitu mohu bohužel nabídnout jen níže popsané řešení, které by mohlo, zdůrazňuji mohlo vyřešit problém.
1) Nenabíjejte během hraní, ale v klidu konzole!
2) Když se po spuštění nabíjení, během krátké chvíle (max. do pěti minut) změní barva kontrolky z červené (nabíjení) na zelenou (nabito), znamená to, že v nabíjecím cyklu došlo k chybě. Bohužel v tomto případě máte u tohoto zařízení jedinou možnost a to nabíjení přerušit vytažením USB z konzole a znovu spustit opětovným připojením USB. Bohužel se toto může opakovat několikrát za sebou. (Nedokážu říct přesně, ale třeba i pětkrát.)
3) Nabíjecí cyklus je v pořádku, když konečně zůstane rozsvícená červená a akumulátor se nabíjí. Přesnou délku nabíjení nedokážu vypočítat, protože neznám přesné parametry akumulátoru a nabíjecího proudu, ale hodně hrubým odhadem bych to viděl někde mezi 30 minutami až jednou hodinou.
4) když se pak rozsvítí zelená, měl by být akumulátor nabitý.
5) Mohlo by pomoci i toto video:
http://www.youtube.com/watch?v=TuNWiHjU_Nc
MoMo
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod tombkiller v 22 dub 2012, 07:52

Jo,fakt to funguje podle toho videa,musel jsem to několikrát vytáhnout a znovu zapojit,pro jistotu jsem xko nevypínal a baterka se opravdu dobila.
tombkiller
Rookie
Rookie

Hotovost: 9,995.66 PSM

Zpět na XBox: Hardware